Turquality Programı Hakkında

 

Globalleşme ile birlikte tüm dünya tek bir pazar olmaya doğru yol almakta ve tek pazar kavramının hakim olduğu dünya ticaretinde  pazar paylarını global marka sahipleri belirlemektedir. Bir ülkenin  ne kadar çok markası dünya ticaretinde söz sahibi ise o ülkenin dünya pazarından aldığı pay o kadar fazla olmakta ve o ülkenin ekonomik kalkınmışlık düzeyinin yüksek olduğu bilinmektedir.

 

TURQUALITY ®, bu bilinçten yola çıkarak markalaşma potansiyeli olan ihracatçı firmaların, kurumsal, finansal ve operasyonel süreçlerini kapsayacak şekilde gelişimlerini sağlayarak uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla söz sahibi olabilmeleri, rekabet güçlerini artırabilmeleri ve olumlu Türk malı ve hizmeti imajının oluşturulması amacıyla tasarlanan devlet destekli ilk ve tek markalaşma programıdır.

 

Program kapsamında desteklenen mal ve hizmet ihracatçısı firmalara yurtdışı tanıtım – pazarlamadan, danışmanlık faaliyetlerine, yurtdışı birim kiralama, kurulum dekorasyon giderlerinden, marka-patent-faydalı model ve endüstriyel tasarım tesciline, pazar araştırması raporlarından, belgelendirme ve istihdam giderleri gibi geniş bir alanda maddi destek sağlanmaktadır. Program boyunca destek kalemlerini etkin kullanan firmaların başarı hikayeleriyle markalaşma potansiyellerini üst seviyelere çıkardıkları bilinmektedir.

 

Turquality programı mal ihracatı yapan firmalar için “5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar" altında, hizmet ihracatı yapan firmalar için ise “2564 Sayılı Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Markalaşma Destekleri Hakkında Karar” kapsamında ve bilişim sektörü için 5447 sayılı Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması  ve E-Turquality  (Bilişimin Yıldızları) Programı Hakkında Karar kapsamında yürütülmektedir.

 

Tüm kararlar için firmalar bir ön değerlendirmeye tutulur ve yapılan ön inceleme ve denetimler sonucu gerekli yetkinlikleri sağlayan firmalar programa kabul edilmektedir. Mal Ve Hizmet İhracatı yapan şirketlerin ön inceleme çalışması sırasında değerlendirmeye tabi tutulduğu başlıklar şu şekildedir: Stratejik Planlama ve Kurumsal Performans Yönetimi, Marka Yönetimi, Marka Performansı, Tedarik Zinciri Yönetimi, Pazarlama, Müşteri ve Ticaret Yönetimi, Ürün Tasarım/Araştırma ve Geliştirme ,Finansal Performans, İnsan Kaynakları Yönetimi, Kurumsal Yönetim, Bilgi Sistemleri Yönetimi, Dijitalleşme.

 

E-turquality programı için bilişim sektöründe yer alan şirketlerin ön inceleme çalışması sırasında değerlendirmeye tabi tutulduğu başlıklar şu şekildedir: Vizyonları, Ürün/hizmetleri, Strateji Yönetimleri Ve Kurumsal Yetkinlikleri, Finansal Yönetimi Ve Performansları , Operasyon Yönetimi, Pazarlama, Satış Ve Marka Yönetimi Becerileri , Yönetişimleri, İnsan Kaynakları Yönetimi, Bilgi Teknolojileri Ve Dijitalleşme Becerileri , Uluslararasılaşma Ve Unicorn Olma Potansiyelleri.

 

Firmaların programa kabul edilmeleri için gerekli başvuru koşullarını ve yetkinlikleri sağlaması ve bu süreci doğru yönetebilmesi gerekmektedir.

 

*Turquality programı kapsamındaki referanslarımız için lütfen iletişime geçiniz.